Preston Palace, al 25 jaar een feestje

In 2017 bestaat het all-inclusive hotel Preston Palace 25 jaar. En dat wordt gevierd met een jaar vol feestelijke acties, fantastisch entertainment en mooie aanbiedingen. Maar hoe is het eigenlijk begonnen met Preston Palace? Van ziekenhuis naar all-in hotel én uitgaanscentrum. Lees hier hun verhaal.

Innovatief idee
Toen Hennie Van der Most het voormalige Prinses Irene Ziekenhuis in 1987 aankocht met het idee om er een all-inclusive hotel van te maken, had hij niet kunnen voorzien dat het jaren later zou uitgroeien tot één van de grootste en succesvolste hotels van Nederland. Na enkele jaren sloop- en vervolgens bouwwerkzaamheden, werd het eerste gedeelte in mei 1990 geopend: het uitgaanscentrum. Preston Palace was een feit. Het uitgaanscentrum biedt tegenwoordig een enorme diversiteit aan faciliteiten, zoals een moderne koffiecorner, een gezellige barstraat met diverse barretjes, meerdere buffetten en een aantal eigen restaurants. Ook beschikt Preston Palace over een huisbioscoop, bowlingbanen, snooker-, pool-, en biljarttafels, midgetgolf, een spelotheek met animatieruimte en de trouwzaal Gasterij De Boekerie.

Ontwikkeling
In februari 1992 werd het hotel geopend met een groot hotelrestaurant. De ontwikkeling van Preston Palace is sindsdien een continue-proces geweest. Zo werd de grote en multifunctionele zaal, de Preston Hall, geopend in oktober 1995, ontving het subtropisch zwemparadijs twee jaar later haar eerste gasten en werd in juli 2008 zelfs een indoor-kermis toegevoegd aan het aanbod.
In 2011 kreeg het hotel een nieuwe directie die met een nieuwe strategie de groei nog verder bevorderden. Sindsdien zijn vele onderdelen aangepast naar de huidige standaarden en is het aanbod nog verder uitgebreid. Dat dit alles in de smaak valt blijkt wel uit het feit dat in 2014 de allereerste hotelgast de mijlpaal van het 100e bezoek mocht vieren.

Zakelijke markt
Met ruim 500 werknemers behoort Preston Palace tegenwoordig tot één van de grootste werkgevers van Twente en is de grootste werkgever in de toeristische sector van Oost-Nederland. Maar naast de leisure sector bedient Preston Palace ook de zakelijke markt. De locatie beschikt over verschillende vergaderzalen die voorzien zijn van alle gemakken en voor zowel kleine als grote bijeenkomsten ingezet kunnen worden. De eigen party planners van Preston Palace staan klaar om van elk evenement een succes te maken.

Toekomst
Dit jaar bestaat Preston Palace 25 jaar. Maar de ontwikkelingen blijven doorgaan. Zo werd afgelopen januari 2017 het nieuwe hotelrestaurant officieel geopend, worden nog vóór de zomer de allerlaatste hotelkamers gerenoveerd en krijgt de hotelentree/-lobby eind 2017 een complete metamorfose. Daarnaast zijn er plannen buiten het huidige Preston Palace. Er zijn op langere termijn, op korte afstand van Preston Palace, plannen voor een groot outdoor-terrein, project Gravenloo, met een verscheidenheid aan dagrecreatie en later verblijfsrecreatie.

Gast centraal 
De afgelopen 25 jaar heeft Preston Palace miljoenen gasten ontvangen. Cijfers die er niet om liegen en die bevestigen dat de gekozen strategie werkt. Echter, bij Preston Palace weten ze maar al te goed dat de klant centraal staat. En voor de toekomst beloven ze dan ook om de ultieme beleving en de wens van de gast centraal te blijven stellen. Want alleen op die manier kan Preston Palace een uniek concept blijven bieden met optimale service, gastvrijheid, vernieuwing en kwaliteit.