Commissies

Commissies

Voor de organisatie van de diverse activiteiten werkt SBC met commissies. Binnen deze commissies zetten vele vrijwilligers zich in om ervoor te zorgen dat we met heel Borne een mooi én veilig carnavalsfeest kunnen vieren.

Optochtcommissie

Een van de bekendste onderdelen van het Bornse carnaval is voor velen de Grote Bornse Carnavalsoptocht. Om dit te kunnen organiseren en in goede banen te leiden is zowel voor, maar met name achter de schermen een behoorlijke commissie nodig. Dat doet de optochtcommissie. Zij zorgen ervoor dat het elk jaar weer op rolletjes loopt.

Sponsorcommissie / Krantencommissie
Zonder sponsoren kan een stichting niet bestaan. Dat geldt ook voor SBC. Om alle activiteiten te bekostigen is er geld nodig. Daarom zijn wij niet alleen heel blij met onze bestaande sponsoren, maar verwelkomen we ook heel graag nieuwe sponsoren.
De sponsorcommissie zorgt voor de juiste contacten en maakt met de sponsoren de juiste afspraken. Zo produceert ze samen met de krantencommissie elk jaar de Melbuul’nse Sufferd, die voorafgaand aan het carnaval in heel Borne en omgeving wordt verspreid. Hierin staat niet alleen het gehele programma, maar krijgen sponsoren ook een welverdiend podium.

Wilt u weten wat de sponsormogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail ons op sponsoring@bornscarnaval.nl. Wij komen graag bij u langs om u over de verschillende mogelijkheden te vertellen.

Omdat offline en online heel dicht bij elkaar liggen, werkt de sponsorcommissie ook veel samen met de pr-commissie.

PR-commissie
Het Bornse carnaval op de kaart zetten. Verslag doen van elke activiteit, georganiseerd door SBC. In de (lokale) kranten, maar ook online op eigen Social Media kanalen.  Dat doet de PR commissie.

Daarnaast zorgt de pr-commissie er in samenwerking met de sponsorcommissie voor dat onze sponsoren de aandacht krijgen die ze verdienen. Hiervoor worden zowel offline als online kanalen ingezet, waardoor er een goede mix van promotie ontstaat, waarmee we de sponsoren een zo groot mogelijk podium kunnen aanbieden.

Installatie commissie
Een ware traditie : voordat de Stadsprins en zijn Adjudant over Borne mogen regeren moeten zij officieel worden geïnstalleerd door de burgemeester. Dit gebeurt de laatste zondag van januari in de grote zaal van het Kulturhus. Leuke bijkomstigheid is dat tijdens de installatie alle prinsenparen van de burgemeester een sociaal maatschappelijke uitdaging krijgen. Zij hebben tot de officiële opening van het carnaval de tijd om hier mee aan de slag te gaan en moeten bij de opening in het gemeentehuis de voortgang presenteren. Op die manier laten we zien dat carnaval niet alleen bestaat uit feest vieren, maar dat we ook sociaal maatschappelijk betrokken zijn bij Borne.

Contact

secretaris@bornscarnaval.nl